Kauhava - Alahärmä - Ylihärmä - Kortesjärvi - Neljän kirkon kierros - Vanha sotatie - Jääkärireitti - Häjyjen jalaanjäliillä - Emäntään vinkkelistä - Tee-se-itse polkupyöräkierros

Kierrokset - Paikalliskierros Alahärmä

Kesto: 1-2 tuntia

Kierros alkaa Alahärmän koulukeskuksen alueelta, on noin 15 kilometriä pitkä ja kestää 1—2 tuntia. Käännös on Voltin taajamassa.

Ensin ajetaan Alahärmän keskustan kautta, jolloin esitellyksi tulevat mm. Härmänkylän nuorisoseura, historiaa keskustan vaiheilla, 100-vuotinen kirkko, teollisuusalue sekä historiaan sijoittuvia paikkoja ja tapahtumia. Yksi kierroksen nähtävyyksistä on Knuuttilanraitti, kylätie, jonka varrella olevat rakennukset ovat pääosin 1800-luvulla rakennettuja, hyvin säilyneitä ja säilytettyjä sekä myös tyyliin sopivia nykypäivän taloja. Yksi entisöidyistä taloista on taiteilija Juhani Palmun ateljee/galleria.

Pysähdytään Antti Isotalon kotitalon pihapiirissä, missä on yksi jääkärimuistomerkeistä, Etappimuistomerkki. Palataan koulukeskukseen Lapuanjoen itäpuolta. Sieltäkin löytyy historiaa, paikka, missä J.V. Snellman vietti nuoruusvuosiaan. Ja lopuksi nykypäivää, poiketaan Power Parkin alueella.

Matkan aikana kerrotaan Alahärmän historiaa mutta myös tätä päivää. Voidaan sopimuksesta pysähtyä ja esitellä esimerkiksi Alahärmän kirkko ja hautausmaa, teollisuusalueella jokin tuotantolaitos, Isontalon Antin historia joko viidennen polven Antin esittämänä tai oppaan kertomana ym. Kierros voi myös päättyä Power Parkin alueelle, missä hyvät ruokailumahdollisuudet ja elämyspuisto.

Alahärmä on tullut tunnetuksi häjyistä, mutta myös yritteliäisyydestään. Nämä molemmat tulevat esille vuosittain heinäkuun ensimmäisen viikonvaihteen aikana pidettävillä kotiseutupäivillä, Härmälääsissä Häjyylyissä; myös silloin tervetuloa!

Power Park Vetokisat Alahärmässä Pelto

Kaikki flikat on koreeta ku ne saunasta tuloo, ei tua Annukka niinkään, mutta tua Senia.