Kauhava - Alahärmä - Ylihärmä - Kortesjärvi - Neljän kirkon kierros - Vanha sotatie - Jääkärireitti - Häjyjen jalaanjäliillä - Emäntään vinkkelistä - Tee-se-itse polkupyöräkierros

Kierrokset - Paikalliskierros Kortesjärvi eli kahden järven kierros

Kesto: 1-1½ tuntia

Lähtö esim. entisen kunnantalon edestä Jääkärintietä ohi keskustan Evijärventielle. Laukkosen, Matoniemen ja Kontiaisen kautta tullaan taas Purmojärven tielle Rantalan kautta, josta takaisin keskustaan. Näin on ensimmäinen järvi kierretty. Vaihtoehtoisesti Tyynismaantieltä voi Jutilan kohdassa kääntyä Myllykankaalle Palojärventietä, ohi Kivikankaan ja Palojärven. Haudanmaantietä Laaksoon, josta suunta Perä-Mannisen ja Mannisen kautta keskustaan.

Kortesjärvi

Kortesjärvi kuuluu Etelä-Pohjanmaan pohjoisiin kuntiin, joka sijaintinsa tähden on erityinen "vedenjakaja". Naapureina on äidinkieleltään enemmistönä ruotsia puhuvia kuntia, eli täällä on kieliraja. Viljelylakeus päättyy tänne ja alkaa järvilakeus - eräänlainen maakuntaraja, vaikka Etelä-Pohjanmaalla ollaankin. Mutta ettei kaikki olisi vielä tässä, niin täytyy mainita myös murteet. Järviseudun murteet ovat savolaismurteisiin kuuluvia, kun taas Kauhavan murre on länsimurteitten aluetta.

Nähtävyyksiä:

Tapahtumista mainittakoon kesä- heinäkuun vaihteessa olevat Suvipäivät, joita on vietetty jo 20 vuotena. Elokuun viimeisenä viikonloppuna ovat Finsunmäen markkinat. Unohtaa ei sovi myöskään 01.04. pidettäviä Valehtelun SM-kisoja Ylikylän nuorisoseuralla.

Kortesjärven kirkko

Terveesiä Ameriikasta!
Emmoo ollu, mutta velii meinaa mennä.

Joki Ilmakuva